Kun je écht geld verdienen met het invullen van online enquêtes?

Is het écht mogelijk om geld te verdienen met online enquêtes of het is het een scam? De enquête websites maken mooie beloftes, maar komen ze die ook na? Dat vroegen wij ons anderhalf jaar geleden ook af en daarom besloten we een experiment te starten. Je komt er immers maar op één manier achter. En daarom hebben wij ons aangemeld bij verschillende platformen. De resultaten van ons experiment kun je in dit blogartikel vinden.

Thuis geld verdienen

Dat is waar de meeste enquête websites mee adverteren. Je ziet het misschien al voor je: lekker vanaf de bank in je pyjama geld verdienen. Dat is echter niet gelogen, want je kunt overal waar je maar wil online enquêtes invullen, zolang je maar internet hebt. Dat kan dus thuis, maar ook op vakantie of wanneer je in de trein zit. Beeld je echter niet in dat je er slapend rijk van wordt. Het kost namelijk best wel veel tijd.

Kun je er écht geld mee verdienen?

Het antwoord is simpel: ja, dat kan zeker. De platformen waar je betaalde enquêtes kunt invullen, zien maar al te graag jouw aanmelding binnenkomen. Zij verdienen namelijk ook aan de enquêtes die jij invult. Wij hebben verschillende enquête websites uitgeprobeerd en werden bij alle platformen netjes uitbetaald, hetzij in geld, goederen of cadeaubonnen. Het bedrag stond elke keer binnen 2 werkdagen op onze bankrekening.

Hoeveel geld kun je verdienen met online enquêtes?

Dat is natuurlijk de hamvraag: hoeveel geld verdien je nou eigenlijk met het invullen van online enquêtes? Het antwoord op deze vraag is lastig, omdat het verschilt per platform en per doelgroep. Wat wij echter wél kunnen doen is delen hoeveel wij er aan hebben verdiend. Hieronder kun je een aantal getallen vinden die wij hebben bijgehouden:

  • Bij Euroclix verdienden we binnen 5 dagen al €10 euro, welke direct uitbetaald kon worden.
  • We hebben het bedrag echter laten uitkeren na 3 weken (toen was het €20 euro).
  • Daarna hebben we bij Euroclix een jaar opgespaard, waarna €325 euro is uitgekeerd.
  • Dit stond zonder gedoe binnen 2 werkdagen op onze bankrekening.
  • Bij Opinieland kregen we de enquête waarbij het meest werd betaald: €5 euro voor één enquête.
  • Daar moesten we echter een film voor kijken, welke wel 2 uur duurde.

Zo verdien je meer geld met enquêtes

Wat ons echter wel opviel is dat je relatief weinig geld verdient als je het bij één platform houdt. Je verdient beduidend meer wanneer je je aanmeld bij meerdere platformen. Dat heeft niet alleen te maken met de aantallen van aangeboden enquêtes, maar ook met de doelgroep waar je toe behoort. Sommige platformen richten zich meer op specifieke doelgroepen, waardoor je wellicht net buiten de boot valt. Geef dan niet te snel op en probeer een platform te vinden waar je wél veel enquêtes aangeboden krijgt. In een eerder blogartikel deelden we al een aantal tips om meer geld te verdienen met online enquêtes.

Alle enquête websites

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.